Venectazii (vase sparte)

0

Venectaziile sunt acele vase fine de sange, rosii-violet, extrem de inestetice, care de obicei sunt vizibile la nivelul membrelor inferioare; din pacate ele sunt mostenite genetic, dar se pot agrava la persoanale care stau foarte mult in picioare, au dereglari hormonale, folosesc contraceptive, se expun la ultraviolete.

Tratamentul consta in aplicarea energiei laser pe zona de tratat, iar energia este absorbita in totalitate doar de capilarele sangvine sparte pe care le inchide instantaneu. Tratamentul este nedureros si vindecarea este intotdeauna estetica, fara timp de recuperare.

Prezentarea la medicul dermatolog este indicata de cand acele vinisoare sparte se vad nivelul membrelor inferioare. Daca in urma evaluarii medicale se constata ca sunt doar venectazii si nu varice, tratamentul indicat este cel cu laser.

Tratamentul cu laser presupune „stergerea” venectaziilor aparute si impiedicarea lor sa creasca si sa se ramifice. In general tratamentul cu laser este insotit de masuri profilactice: sa poarte ciorap elastic, sa faca hidroterapie si sa tina cand este posibil piciorul mai sus decat bazinul.

Tratamentul cu laser se face pe o piele nebronzata (deci trebuie sa avem cel putin o luna de la ultima expunere la soare), iar dupa tratament  inca o luna trebuie evitata expunerea la soare sau solar. Sedintele  se desfasoara la minim doua luni una de cealalta, iar cand pacientul revine la control, daca prin vasul tratat mai exista flux, atunci se repeta sedinta; daca nu, se asteapta inca o luna pana vedem ca s-au resorbit complet.

Share.

Autor

Am ales să lucrez în domeniul frumuseţii pentru că iubesc oamenii şi îmi propun, în fiecare zi, să vă fac viaţa mai frumoasă. Fiecare dintre noi are ceva special, suntem unici prin calităţile noastre umane, însă sunt lucruri pe care le putem păstra doar având mare grijă de ele şi preţuindu-le cu adevărat. Experienţa mea în domeniu şi traiectoria profesională sunt cartea mea de vizită. Dincolo de toate acestea, preţuiesc relaţia cu fiecare pacient în parte.

Lasa un comentariu