Onicomicoza (micoza unghiei)

2

Onicomicoza este boala unghiilor cauzata de unele ciuperci parazite. Comparativ cu alte afecţiuni, onicomicozele nu sunt grave, dar sunt foarte inestetice si vin la pachet cu alte inconveniente: durere, pot afecta rapid toate unghiile sau pe cei din jur si uneori tratamentele antimicotice pot avea si efecte colaterale.

Aproximativ 8-10% din totalul populatiei adulte are onicomicoza.

Daca pana acum singura metoda de tratament era cea medicamentoasa (antimicotice local, sub formă de unguente, sau intern, sub formă de pastile) mai nou studiile au aratat ca laserul este un tratament mult mai eficient.

Tratamentul cu laser este singurul tratament medical cu rezultate permanente, este noninvaziv si nedureros, fara efecte adverse si favorizeaza recresterea unghiei noi si sanatoase. Pentru eliminarea completa a micozei unghiei, sunt necesare 10 sedinte, cate o sedinta o data pe saptamana. Recomand ca adresarea la medic să se facă de la primele semne (schimbarea culorii, dezlipirea, durere la mers).

Tratamentul cu laser se aplica local pe unghia afectata, iar lumina emisa de acesta trece prin unghie reusind astfel distrugerea microbului de sub unghie si eliminarea ciupercii. Desi ciuperca este distrusa in doar cateva minute, rezultatele nu sunt vizibile imediat, deoarece este nevoie de cateva luni pentru ca unghia afectata sa creasca la loc si sa fie inlocuita printr-un tesut nou si sanatos.

Aceasta metoda de tratament nu necesita pilirea sau smulgerea unghiei si nici nu afecteaza tesuturile sau pielea din jur.

Share.

Autor

Am ales să lucrez în domeniul frumuseţii pentru că iubesc oamenii şi îmi propun, în fiecare zi, să vă fac viaţa mai frumoasă. Fiecare dintre noi are ceva special, suntem unici prin calităţile noastre umane, însă sunt lucruri pe care le putem păstra doar având mare grijă de ele şi preţuindu-le cu adevărat. Experienţa mea în domeniu şi traiectoria profesională sunt cartea mea de vizită. Dincolo de toate acestea, preţuiesc relaţia cu fiecare pacient în parte.

2 comentarii

  1. Am onicomicoza la unghiile mari ale degetelor picioarelor. La una de vreo 13 ani şi la a doua e afectată cam 40%. Sunt din Câmpina – Prahova. Unde aș putea sa va gasesc pentru un tratament cu laser? Mulțumesc.

    • Buna ziua,
      Exista tratament laser pentru onicomicoza, va invitam la o consultatie la Clinica Medicum din Bucuresti.
      Multa sanatate

Lasa un comentariu