Bianca Nutu The One

0

Deşi milioane de pacienţi din întreaga lume au apelat la injecţiile cu toxină botulinică pentru a combate ridurile, tratamentul încă strârneşte controverse. În urma discuţiei cu reputatul medic specialist dermatolog, Viviana Iordache, fondatoarea clinicii Medicum, m-am convins că prejudecăţile mele referitoare la această terapie nu aveau un fundament ştiinţific.

„Nu te mai încrunta!”, a fost îndemnul cu care am crescut. Totuşi, atunci când eram extrem de concentrată, când citeam sau când scriam, involuntar, fruntea mi se brăzda de cute. Odată cu trecerea timpului, repetatele încruntături şi-au pus amprenta asupra chipului meu şi într-o dimineaţă, am fost uimită să descopăr că la doar 29 de ani, aveam riduri atât de pronunţate. Recunosc că până să o întâlnesc pe Dr. Viviana Iordache, nici măcar nu luam în calcul injecţiile cu toxină botulinică pentru a rezolva problema.

În primul rând, consideram că sunt mult prea tânără pentru a recurge la această metodă. Şi îmi era teamă să nu am soarta vedetelor de la Hollywood, care îşi pierduseră orice urmă de expresivitate în urma unei astfel de terapii.

Nu o să vă mint că în timp ce aşteptam să intru în cabinet, în minte îmi stăruia o scenă din serialul Lie to me, în care unul dintre detectivi o suspectează pe o mamă că şi-a ucis fiul pentru că pe chipul ei nu se citeşte nicio emoţie. „Nu îţi dai seama că suferă pentru că are prea mult Botox injectat”, îl avertizează însă colega lui să nu se pripească să dea un verdict. Odată ce mă aşez pe patul de tratament, înainte de a-mi administra tratamentul, dr. Iordache mi-a demontat fiecare prejudecată pas cu pas şi m-a făcut să înţeleg că mă temeam de injecţiile cu toxină botulinică pentru că nu deţineam informaţii corecte.

Deşi au trecut mai mult de 12 ani de când administrez pacienţilor acest tratament, încă mai aud întrebări stupide. Cele mai frecvente sunt „este adevărat că îmi va cădea faţa?”, „este adevărat că îmi îngheţa fruntea şi îmi voi pierde expresivitatea?”, „este adevărat că voi deveni dependentă de acest tratament şi după o şedinţă, va trebui să-l urmez toată viaţa?” Încerc mereu să le explic că aceste întrebări nu au legătură cu realitatea. Oamenii inventează mituri despre lucrurile pe care nu le cunosc, mi-a mărturisit medicul.

Share.

Autor

Am ales să lucrez în domeniul frumuseţii pentru că iubesc oamenii şi îmi propun, în fiecare zi, să vă fac viaţa mai frumoasă. Fiecare dintre noi are ceva special, suntem unici prin calităţile noastre umane, însă sunt lucruri pe care le putem păstra doar având mare grijă de ele şi preţuindu-le cu adevărat. Experienţa mea în domeniu şi traiectoria profesională sunt cartea mea de vizită. Dincolo de toate acestea, preţuiesc relaţia cu fiecare pacient în parte.

Lasa un comentariu